Paris

7 12 2007

Orasul si cetatenii sai creeaza indubitabila impresie de totala incredere in sine, ce emana din fiecare piatra a monumentelor si muzeelor sale, din fiecare bistro sau boutique, strada sau bulevard. Cu 2 milioane de persoane traind în centrul orasului si peste 10 milioane în suburbii, este si unul din cele mai mare orase din Europa. Dar, ce conteaza mai mult este ca capitala Frantei, numit si Orasul Iubirii sau Orasul Luminii sau Capitala Modei este unul din cele mai diverse, trepidante, romantice si frumoasele orase din lume.
O plimbare pe timp de noapte pe minunatul Champs Elysees, luminat ca ziua, in culori mirifice, va fi o amintire de neuitat.
Odata ajunsi in varful turnului Eiffel, veti avea sentimentul ca lumea intreaga va apartine. Imaginea panoramica a Parisului strabatut de Sena, cu podurile si cladirile sale care se dovedesc adevarate opere de arta, va va urmari toata viata. In minunatele gradini ale Versaille-ului un exercitiu de imaginatie va va purta inapoi in timp, pe vremea Regelui-Soare, iar admirand catedrala Notre Dame veti intelege, poate, misterul talentului lui Victor Hugo. Veti cumpara apoi, la margine de drum, un mic soldatel de plumb sau un mic Napoleon si va veti indrepta, probabil, spre Louvru, pentru a va petrece ceasuri intregi contempland unele din cele mai mari opere de arta ale lumii.


Actions

Information

Leave a comment